Hordaland Seilkrets

Laser

<b>Laser 4.7</b> har et seilareal som er 35 % mindre en standardriggen, og en kort bunnmast som er forbøyd slik at balansen på bidevind opprettholdes. Den er ideell for lettvektsseilere som har vokst fra Optimistjollen.
Laser 4.7 har et seilareal som er 35 % mindre en standardriggen, og en kort bunnmast som er forbøyd slik at balansen på bidevind opprettholdes. Den er ideell for lettvektsseilere som har vokst fra Optimistjollen.
<b>Laser Radial</b> Har en mer fleksibel, litt kortere mast enn stdriggen.Seilarealet er 18 % mindre. Laser Radial er en stor internasjonal klasse med både nasjonale regattaer og internasjonale mesterskap.
Laser Radial Har en mer fleksibel, litt kortere mast enn stdriggen.Seilarealet er 18 % mindre. Laser Radial er en stor internasjonal klasse med både nasjonale regattaer og internasjonale mesterskap.
<b>Laser Standard</b> kan seiles av lettvektere under lette vindforhold, men er mer egnet for tyngre seilere når det blåser opp. Idealvekten for seilerne ligger på ca 80 kg. Laser Standard har i årevis vært verdens største regattaklasse.
Laser Standard kan seiles av lettvektere under lette vindforhold, men er mer egnet for tyngre seilere når det blåser opp. Idealvekten for seilerne ligger på ca 80 kg. Laser Standard har i årevis vært verdens største regattaklasse.

Laser er en av verdens største suksesser både når det gjelder kreativ design generelt og som båtklasse spesielt.

Det er nesten ikke gjort endringer siden båten ble lansert i 1970.
Pr desember 2004 er det produsert og levert mer enn 181 000 båter.

Mål og fakta
Length 4.23 m
Beam 1.42 m
Draft 0.9 m
Mast Height (Complete) 5.9 mBoom 2.74 m
Mainsail Standard 7.06 m²
Radial 5.76 m²
4.7 4.70 m²

Hull 59 kg
Trolley 24 kg
Trailer 45 kg
Designed by Bruce Kirby
PY Number 1078
Construction Material GRP


I Laserklassen er alle båter helt identiske, og det er kun seileren det kommer an på. Du kan konsentrere deg om å utvikle dine taktiske og strategiske ferdigheter i tillegg til fysisk styrke og utholdenhet. Når du konkurrerer vet du at det er dine ferdigheter som testes, ikke båtens egenskaper.
I verdensmålestokk er det ingen annen båt som har tiltrukket seg flere seilere enn Laser. Båten er rask og følsom og krever nesten ikke vedlikehold. Man rigger båten og er seilklar på 10 minutter. Derfor får du mer tid til å seile enn i noen andre klasser.
Laser-båtene er solid bygget, holder seg godt i pris og med forskjellige rigger er det en båt hele familien kan ha glede av.

For den som ønsker å utvikle seg som regattaseiler finnes det neppe noen båt som er bedre egnet enn Laser.


Velg rigg etter vektklasse - 3 båter i én

Laser kan utstyres med 3 forskjellige rigger tilpasset seilerens vekt og vindstyrke. Ved å bytte bare seil og bunnmast kan båten seiles under alle vindforhold av seilere helt ned til 35 kg.